Προώθηση Ιστοσελίδων και Τεχνικές SEO

Νέα

Προώθηση Ιστοσελίδων και Τεχνικές SEO

Το SEO (Search Engine Optimization ή Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης) είναι το σύνολο των ενεργειών που γίνεται για να προωθήσουμε και να ανεβάσουμε τις επιθυμητές λέξεις-κλειδιά μιας ιστοσελίδας στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης (π.χ Google).

seo

Που εφαρμόζεται:

Το SEO μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ιστοσελίδα η οποία δεν φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Για παράδειγμα αν μια εταιρία πουλάει “έπιπλα γραφείου”, ο όρος ο οποίος χαρακτηρίζει καλύτερα την δραστηριότητα και πρέπει να εμφανίζεται στην 1η σελίδα αποτελεσμάτων της Google είναι η φράση κλειδί “έπιπλα γραφείου”. Αν για τον όρο που χαρακτηρίζει καλύτερα την επιχείρηση, την υπηρεσία ή κάποιο προϊόν, η ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται στα πρώτα 10 αποτελέσματα της Google, τότε πολύ απλά δεν θα μπορέσουν οι επισκέπτες – υποψήφιοι πελάτες να ενημερωθούν από αυτήν την ιστοσελίδα και θα απευθυνθούν στις ανταγωνιστικές εταιρίες.

Γιατί να κάνω Προώθηση Ιστοσελίδων;

Η προώθηση μιας ιστοσελίδας αποτελεί μια πολύ αποδοτική και φθηνή διαφήμιση, σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα (έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο). Απευθύνεστε σε ένα κοινό που ενδιαφέρεται ήδη για τις υπηρεσίες σας, αναζητά κάποιον επαγγελματία ή κάποιο προϊόν και κατά την αναζήτηση εμφανίζεται ως επιλογή και η δικιά σας επιχείρηση. Πρόκειται με λίγα λόγια για πλήρως στοχευμένη προβολή, σε ένα κοινό που διαρκώς αυξάνεται και αναζητεί τις αγορές του από την άνεση του σπιτιού του.

Βασικές Τεχνικές του SEO:
  • On site optimization

Αλλαγές σε title, description, keywords της ιστοσελίδας και στο εσωτερικό κείμενό της ώστε να αναφέρονται οι απαιτούμενες λέξεις κλειδιά με την ιδανική αναλογία. Επίσης αλλαγές στο alt tag (κείμενο των φωτογραφιών) και χρήση συνδέσμων (links) μέσα σε αυτές.

  •  Off site optimization

Εισαγωγή backlinks (συνδέσμων από άλλες ιστοσελίδες) σε directories, forums, sites κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα sites με υψηλό Page Rank (το Page Rank είναι ο τρόπος με τον οποίο η google κατατάσσει την σπουδαιότητα των ιστοσελίδων)

  • Έρευνα στον ανταγωνισμό

Μελέτη του ανταγωνισμού και παρακολούθηση της κατάταξης αλλά και των ενεργειών που χρησιμοποιούν οι άλλες ιστοσελίδες που βρίσκονται ψηλά.

  • Ανασχεδιασμός Ιστοσελίδας

Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν χρησιμοποιούνται πολύ παλιά και δύσχρηστα λειτουργικά προγράμματα, προτείνεται ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας ώστε να εφαρμοστούν οι σύγχρονες τεχνικές που θα βοηθήσουν την ιστοσελίδα να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό.

Παρακολουθήστε το Σεμινάριο Seo – Προώθηση Ιστοσελίδων το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2013 από την Applied Seminars και αξιοποιήστε τα πολύτιμα εργαλεία του!

 

Top

Σχολιάστε

Υ *.

*


9 − = 6


Top

Μάθετε πρώτοι για τα νέα σεμινάρια και τις
μυστικές προσφορές της Applied

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας τώρα

  • Φόρτωση...Φόρτωση...